Event Details

Camera de Comerț Americană din Moldova a desfășurat un seminar axat pe importanța implementării conceptului ESG (Mediu, Social, Guvernanță) în cadrul afacerilor în corespundere cu indicatorii macroeconomici prevăzuți în Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.


Republica Moldova se alătură acestor angajamente globale, iar unele companii, în special cele transnaționale, au inițiat deja unele procese de raportare ESG ca un gest de asumare a responsabilității față de problemele de mediu, sociale și de guvernanță.


Un raport ESG reprezintă un instrument eficient, dar utilizarea acestuia poate fi o provocare, reieșind din necesitatea de conformare la cerințele de raportare și echilibrare a informațiilor din domenii diverse.


Monica Movileanu, partener și lider ESG PwC România, și Dana Mihăilă Lucanu, director PwC România, și-au împărtășit vasta experiență în domeniul ESG, informația și instrumentele practice necesare companiilor pentru a face față provocărilor din acest proces.


În context, Cristina Tiscul, manager de proiect în cadrul Asociației Investitorilor Străini (FIA Moldova), a pus la dispoziția participanților un îndrumar practic pentru integrarea și raportarea ESG în cadrul IMM-urilor elaborat de Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova (CNPM) în parteneriat cu FIA Moldova.


Seminarul "Raportarea ESG: Metode practice pentru afaceri competitive și durabile" a fost organizat de AmCham Moldova în parteneriat cu CNPM și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.


*Acest eveniment s-a desfășurat în cadrul proiectului Organizației Internaționale a Muncii "Stimularea economiei verzi în Republica Moldova".

Speakers

 • Veronica Arpintin (Secretar de Stat, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării)

  Veronica Arpintin

  Secretar de Stat, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării

 • Dana Mihăilă Lucanu (Director, PwC România)

  Dana Mihăilă Lucanu

  Director, PwC România

 • Monica Movileanu (Partener și Lider ESG, PwC România)

  Monica Movileanu

  Partener și Lider ESG, PwC România

 • Cristina Tiscul (Manager de proiect, Foreign Investors Association)

  Cristina Tiscul

  Manager de proiect, Foreign Investors Association

Community

Connect with 79 people attending this event

Venue

Dimitrie Cantemir Boulevard 12

Berd`s Hotel
Chisinau, Moldova

If you have any questions please contact Elena Buzu

Contact Organizer

+373 22211781

Show on map