Event Details

Începând cu 21 octombrie 2024, va intra în vigoare Legea privind emisiile industriale nr. 227/2022, marcând implementarea unui sistem integrat de autorizare de mediu. Acesta va include aplicarea celor mai bune tehnici disponibile (BAT) și instituirea unor reguli general obligatorii pentru operatori, precum și un sistem de monitorizare a respectării condițiilor din autorizația integrată de mediu.


Noul sistem de autorizare integrată va acoperi emisiile în apă, aer și sol pentru fiecare instalație (sursă de poluare), simplificând procedurile prin eliminarea necesității de a obține autorizații separate (pentru emisii atmosferice, evacuarea apelor uzate și gestionarea deșeurilor) pentru o singură activitate.


În acest sens, pentru a sensibiliza și a spori înțelegerea în rândul întreprinderilor din Republica Moldova, AmCham Moldova, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, va organiza un eveniment legat de noul mecanism, în cadrul căruia vor fi abordate următoarele subiecte:

- procedura de autorizare a activităților industriale și economice care prezintă un risc redus semnificativ/redus asupra mediului (conform anexelor nr. 1 și nr. 2);

- aplicarea celor mai bune tehnici disponibile (BAT);

- valorile limită de emisie pentru instalații;

- monitorizarea emisiilor și verificarea conformității.


Doar persoanele înregistrate vor primi linkul de conectare.

Speakers

  • Iordanca-Rodica IORDANOV (Directoare, AO

    Iordanca-Rodica IORDANOV

    Directoare, AO "EcoContact"

  • IM

    Ion Marin

    Manager de proiect, AO "EcoContact"

  • Vasile Stepanuc (Policy Manager, AmCham Moldova)

    Vasile Stepanuc

    Policy Manager, AmCham Moldova

Community

Connect with 15 people attending this event

View community profiles and add attendees into your favorites list.